Onderweg naar werk

Re-integratie

Verzuim & Werk maakt Werk van Verzuim

Verzuim & Werk ondersteunt bij langdurig ziekteverzuim door het opzetten en uitvoeren van re-integratietrajecten. De meest voorkomende ondersteuning bestaat uit re-integratie 2e spoor trajecten. Maar ook voor re-integratietrajecten in vanuit spoor 1, spoor 3 of vanuit een uitkeringssituatie is Verzuim & Werk inzetbaar.

Overleg

Opbouw van het traject

Een re-integratietraject bestaat uit 4 fases. Deze fases geven structuur aan het traject en borgen de voortgang. (Tegelijkertijd blijft de flexibiliteit behouden die noodzakelijk is om een succesvol traject uit te kunnen voeren in een snel veranderende arbeidsmarkt.)

Intake

Het startpunt van het traject is de intake. Op basis hiervan wordt het persoonlijke trajectplan opgesteld. Als alle betrokkenen akkoord zijn gaat het traject direct van start.

Inzicht

Om tot goed onderbouwde zoekprofielen te komen is deze fase gericht op het verkrijgen van inzicht in de persoonlijke drijfveren, de arbeidsmarkt en de gevolgen van de huidige situatie.

Benaderen arbeidsmarkt

Hoe vind en krijg je een passende baan in de huidige arbeidsmarkt? Deze fase richt zich op het verrichten van sollicitaties en de juiste manier van presenteren.

Nazorg

Deze fase heeft als doel het borgen van het behaalde resultaat. Ook na het vinden of behouden van werk is er ruimte voor (job)coaching en ondersteuning.

Wat mag u verder verwachten?

Uiteraard zorgt Verzuim & Werk voor dossiers die voldoen aan de wettelijke eisen, maar dat is niet het doel. Daarom mag u verder op onderstaande speerpunten vertrouwen om het traject tot een succes te maken:

Vaste begeleider

Zowel de kandidaat als de werkgever hebben één vaste sparringpartner.

Intensief contact

Wekelijks contact in fase 1 en 2, om de week in fase 3 en naar behoefte in fase 4.

Breed toepasbaar

De activiteiten in spoor 2 kunnen ook ondersteuning bieden bij het behalen van succes in spoor 1

Zeer complete ondersteuning

Uitgebreide begeleiding en ondersteuning volgens het fase systeem.

Vacatures vinden

Een persoonlijke zoekomgeving in het meest complete platform: Jobdigger.

Veilig samenwerken

Beveiligd online gegevens uitwisselen en realtime inzicht in de voortgang via Rapasso .