Outplacement

Outplacement

Van Werk naar Werk met behulp van individuele ondersteuning

Verzuim & Werk ondersteunt bij het vinden van nieuw en passend werk door het opzetten en uitvoeren van outplacementtrajecten. Redenen voor het starten van een outplacementtraject zijn bijvoorbeeld een reorganisatie, loopbaanontwikkeling of een vanuit een vaststellingsovereenkomst (VSO). Het fijne van een outplacementtraject is dat er relatief veel vrijheid is om volledig maatwerk te bieden.

Notities maken

Opbouw van het traject

Een outplacementtraject bestaat uit 4 fases. Deze fases geven structuur aan het traject en borgen de voortgang. (Tegelijkertijd blijft de flexibiliteit behouden die noodzakelijk is om een succesvol traject uit te kunnen voeren in een snel veranderende arbeidsmarkt.)

Intake

Het startpunt van het traject is de intake. Op basis hiervan wordt het persoonlijke trajectplan opgesteld. Als alle betrokkenen akkoord zijn gaat het traject direct van start.

Inzicht

Om tot goed onderbouwde zoekprofielen te komen is deze fase gericht op het verkrijgen van inzicht in de persoonlijke drijfveren, de arbeidsmarkt en de gevolgen van de huidige situatie.

Benaderen arbeidsmarkt

Hoe vind en krijg je een passende baan in de huidige arbeidsmarkt? Deze fase richt zich op het verrichten van sollicitaties en de juiste manier van presenteren.

Nazorg

Deze fase heeft als doel het borgen van het behaalde resultaat. Ook na het vinden of behouden van werk is er ruimte voor (job)coaching en ondersteuning.

Wat mag u verder verwachten?

Uiteraard zorgt Verzuim & Werk voor dossiers die voldoen aan de wettelijke eisen, maar dat is niet het doel. Daarom mag u verder op onderstaande speerpunten vertrouwen om het traject tot een succes te maken:

Vaste begeleider

Tijdens het traject is er contact met één vaste sparringpartner.

Intensief contact

Wekelijks contact in fase 1 en 2, om de week in fase 3 en naar behoefte in fase 4.

Voortgang wel of niet delen

Bij outplacement kan er gekozen worden wie er geïnformeerd wordt over de voortgang.

Zeer complete ondersteuning

Uitgebreide begeleiding en ondersteuning volgens het fase systeem.

Vacatures vinden

Een persoonlijke zoekomgeving in het meest complete platform: Jobdigger.

Veilig samenwerken

Beveiligd online gegevens uitwisselen en realtime inzicht in de voortgang via Rapasso .